Beste bezoeker,

Vanaf 5 september ben ik verhuisd naar: www.psychosocialetherapie-alkmaar.nl.
Om de week werk ik de maandagnamiddag/avond en de dinsdag in Lhee, bij Dwingeloo.
De praktijk in Alkmaar zet ik op en voort ( Praktijk voor Psychosociale therapie-Alkmaar), naast een B&B aldaar.

Door naar de nieuwe website


Reacties

Reacties op haptonomische zwangerschapsbegeleiding

"De zwangerschapsbegeleiding door jou heeft voor mij/ons het volgende betekend:
Momenten van bezinning en stil staan bij dat wat komen gaat tijdens het hectische leven van alledag. Tijdens de bevalling: je bewustzijn van waar je mee bezig bent en hoe je daar mee om kan gaan (aantal tips heb ik in praktijk gebracht, ook tijdens de heftige weeën)."
A.M."Ten eerste was ik heel blij dat ik op zo korte termijn al bij jouw terecht kon. Mijn man zag het niet zo zitten, maar is uiteindelijk gelukkig toch 3 van de 4 lessen aanwezig geweest.
Het leukste aan de "lessen" vond ik dat je heel duidelijk merkte aan de baby dat die er op reageerde. Zeker als ik net uit mijn werk kwam en ik dus tot rust kwam op de tafel,merkte ik dat hoe rustiger ik werd hoe actiever de baby werd.
Doordat ik verder geen zwangerschapscursus heb gedaan en dit ons eerste kindje is geeft de informatie die jij hebt gegeven mij de rust dat ik (mijn lijf) de bevalling aan kan. Verder hoop ik dat we tijdens de bevalling iets zullen hebben aan de ontspanningsoefeningen."
B. vd W.
 "Ik heb de haptonomie zwangerschapsbegeleiding als zeer positief ervaren. De oefeningen waren zeer rustgevend en ontspannend. Daarnaast sprak mij het individuele karakter erg aan. Door jou ervaring met zwangere vrouwen, bevallingen en jouw luisterend oor, kon ik tijdens de behandeling over mijn angsten praten, waardoor ik minder angstig werd."
Kim

 

Reacties op Bio-dynamische massage

"Wat lichaamsmassage met mij doet?
Ik heb nogal de neiging om vanuit m'n hoofd te leven. Massage helpt mij om hoofd en lijf meer een geheel te laten zijn."
B.B. uit Havelte


"Ruim 10 jaar geleden had ik regelmatig (bijna wekelijks) last van zware hoofdpijnen.
Ik had al diverse remedies geprobeerd, tot en met de aanschaf van een bril waardoor ik minder scherp ging zien (hetgeen ook de oorzaak zou kunnen zijn volgens de heren doktoren), maar niets hielp. Mijn huisarts verwees mij toen voor behandeling naar Wilja Westerhof. Wilja vertelde me de theorie van de energiebanen etc., maar ik was erg sceptisch. Na een paar behandelingen werden de hoofdpijnen minder en na verloop van tijd bleven ze helemaal weg. Nu, 10 jaar later, wordt ik nog steeds regelmatig gemasseerd door Wilja en zoals ik het vaak zeg; ze houdt een gammel vehikel (mijn lijf) in goede staat. Ik heb veel minder last van stressklachten en functioneer veel beter. De theorie vind ik nog steeds niet echt interessant, maar wat werkt, dat werkt!"
T.K. uit Ijhorst


"Uit het hoofd naar je lijf
Massage is rust, stilte, aandacht voor je lijf.
Massage geeft ontspanningszuchten.
HEERLIJK"
J.H. uit Tuk

 

Reacties op focussen / therapie

"De laatste tijd denk ik vaak terug aan alles wat ik over mezelf de afgelopen jaren "helder" heb gekregen mede dankzij jouw hulp en steun.
Het was lang niet altijd makkelijk, maar wat heb ik veel geleerd!!! Daar pluk ik nu de vruchten van.........dat merk ik continue.
Dank je Wilja!!!!!!!!!!!!!!!!!! Voor al je wijsheid, vertrouwen en "rijkdom" die je me gegeven hebt."
E.A. uit Almelo

 

Reacties op ouderbegeleiding

"Hallo Wilja,
Ik heb je cursus over opvoeden als zeer aangenaam ervaren. Ik heb er zeker wat aan gehad. Het leverde mij tips op (van jou, maar net zo goed van ouders uit de groep). Wat ik ook mooi vond is dat een ander net datgene verwoorde, wat bij mij een gevoel was waar ik geen woorden voor kon vinden. Dat voelde als een soort van opluchting. Heel mooi."


Waarschijnlijk zat ik in een te autoritaire rol welke ook niet goed bij mij paste en waar mijn zoon Stefan (daarom?) niet goed op reageerde. Ik probeer nu meer rekening te houden met zijn gevoelens en interesses en laat hem meer zijn gang gaan. Dat maakt het niet alleen gezelliger, maar ook gemakkelijker voor mijzelf.
Ik zal het focussen niet vergeten Misschien kom ik er ooit wel op terug, maar dan weet ik waar ik moet zijn. Ik heb jou en de groep als zeer prettig en vooral warm ervaren.
Wat bestaan er toch veel bijzondere en lieve mensen.
A.O.