Focusavond

<< Terug

September Focusmaand

Op donderdagavond 22 september van 19.30-21.30 uur vindt aan de Dr.Larijweg 133 te Ruinerwold een workshops plaats om kennis te maken met Focusing. Bij Focusing (of Focussen) leer je om bewust contact te leggen met wat onbewust bij je speelt. Je versterkt je innerlijke kompas en je inzicht in complexe situaties in je werk of in je leven. Informatie vanuit je lijf is leidraad. In september zijn er door het hele land

( bijna)gratis workshops te volgen. Zie de website www.focussen.info.

Je lijf als coach

De bekende haptonoom Ted Troost zei het al in de jaren ’80: Het lichaam liegt nooit. En onze voorouders wisten er ook raad mee. Denk aan bekende uitdrukkingen als iets op je lever hebben, een brok in de keel of een mes in je buik voelen. Uitdrukkingen die aangeven dat je lijf meer is dan een voedselmachine of een frame om rechtop te kunnen lopen. Bij Focusing leer je beter luisteren naar deze, soms zeer subtiele, signalen van je lijf.

Hoe werkt het?

Onder begeleiding ga je in op fysieke signalen, maar ook op vage gevoelens van onrust, beelden of herinneringen. Indrukken die van binnenuit opkomen en die iets zeggen over je leven. Je begint met ruimte maken door een houding van Presence ( aanwezig zijn bij) aan te nemen, een begrip dat ook bekend is van Mindfulness. Vervolgens leg je vanuit die open houding contact met alles wat er opkomt en ga je dit uitnodigen en, als het ware, bevragen. Focusing is van oorsprong een natuurlijke vaardigheid die we in ons drukke bestaan maar al te makkelijk kwijt zijn geraakt. Het is het zusje van Mindfulness alleen gaat door het stellen van vragen actiever in op wat er vanuit je onbewuste boven komt drijven. Dit geeft inzicht, rust en een gevoel van heling. Er ontstaat duidelijkheid van binnenuit: Focus!

Voor wie?

- Voor iedereen die bewuster wil leven, voor persoonlijke ontwikkeling. - Voor mensen die anderen begeleiden. Het helpt je dichter bij jezelf te blijven in complexe situaties. - Voor gevoelige (jonge) mensen die moeite hebben om indrukken te verwerken. - Bij vage lichamelijke klachten waar geen duidelijke oorzaak voor is en burnout preventie. - Om je koers te bepalen in complexe situaties in leven of werk. Je versterkt je innerlijke kompas.

Locatie en aanmelden

Voor de workshops is iedereen welkom, tot 15 personen. Aanmelden voor di 20 september voor deelname op donderdagavond 22 september van 19.30 -21.30 uur bij info@focusbronnen.nl of 06-44565745. Wilja Westerhof

<< Terug