Massage

Bio-dynamische psychologie en Bio Release

De Biodynamische psychologie gaat uit van de organische verbinding tussen lichaam en geest, waarbij de levensenergie vrij en spontaan kan stromen en pulseren in alle lagen van ons wezen. Bios betekent leven, en dynamisch staat voor de krachtige beweging van deze energie.
Bio Release staat voor een aantal uitgangspunten, die verwerkt zijn in cursussen, waarin men ervarenderwijs meer inzicht krijgt in de subtiele manier waarop lichaam en geest op elkaar inwerken. Je gaat beter voelen hoe je met je lichaam omgaat, hoe en waar je stress in je lichaam vasthoudt. Er wordt gewerkt middels massage en oefeningen. 

 

Bio-dynamische massage

Massage wordt gegeven ter ondersteuning van lichaamsbewustzijn, ter algehele ontspanning. Volgens de Bio release principes.

Lees de reacties op bio-dynamische massage.

Tevens babymassage cursus op aanvraag.

 

Haptonomie 

Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren. Het lichaam wordt beschouwd als "drager" van gevoelens en heeft een geheugen voor gevoelservaringen. Aanraken is een heel natuurlijke en basale manier van menselijk contact en van het delen van gevoelens met anderen (een voorbeeld is het troosten van kinderen).

Haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met het lichaam en wat het lichaam vertelt over onszelf, over onze omgeving en over onze relaties met anderen. Datgene wat het lichaam ons vertelt of laat voelen wordt door ons gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. We slaan geen acht op signalen van ons lijf, omdat we geen tijd hebben. We luisteren niet naar onze gevoelsmatige behoeften, omdat we denken dat het onverstandig is. Deze gerichtheid op snelheid, effect en verstandelijkheid overspoelt dan de gevoelsmatige kant van ons leven. Dit kan leiden tot gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke klachten en psychische problemen.