Beste bezoeker,

Vanaf 5 september ben ik verhuisd naar: www.psychosocialetherapie-alkmaar.nl.
Om de week werk ik de maandagnamiddag/avond en de dinsdag in Lhee, bij Dwingeloo.
De praktijk in Alkmaar zet ik op en voort ( Praktijk voor Psychosociale therapie-Alkmaar), naast een B&B aldaar.

Door naar de nieuwe website


Haptonomische pre- en postnatale begeleiding

zwangerschapsbegeleidingDeze begeleiding wordt gegeven aan een (echt)paar of vrouw en is gericht op het persoonlijk beleven van de zwangerschap en de baby in de moederschoot, op de ontwikkeling en verdieping van de relatie tussen ouders en kind via het aanraken. Deze relatie begint al tijdens de zwangerschap. Er wordt informatie gegeven en uitgewisseld, maar de nadruk ligt op het praktisch bezig zijn. Middels contactoefeningen wordt kennis gemaakt met het kind, via de aanraking leert men het nieuwe leven kennen. (haptonomie) Er wordt aandacht besteed aan het ontspannen, veelal door middel van het zgn. "wiegen", houdingen, adem- en lichaamsbewustzijn, en pijnopvang. De partner kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Tevens kan er gewerkt worden met trauma en angst voor/na de bevalling of de zwangerschap, middels moderne traumaverwerkingsmethoden. Immers; we hopen wel dat een zwangerschap en een bevalling een mooie ervaring is, maar dat is helaas niet altijd het geval.

zwangerschapsbegeleidingIk ben bijgeschoold via het Spine and Jointcentrum te Rotterdam en M.E. Borghuis in bekkenproblematiek als "bekkeninstabiliteit"en "bekkenbodemklachten".

De sessies kunnen worden gecombineerd met ontspannings en angstverminderende methoden vanuit de moderne traumatherapie.

Dit zijn 6 sessies van een uur, liefst vanaf de 18-ste week zwangerschap. Ook wordt advies gegeven over het dragen, tillen en hanteren van de baby. Het dragen geschiedt op een manier die veiligheid biedt en ruimte geeft. De ouders leren zich voor te bereiden op de bevalling en op de omgang met hun kind in de eerste periode na de bevalling. (haptonomie)


Artikel Meppeler Courant

Bekijk ook de reactie's op dit onderwerp

 

Ouderbegeleiding

evenwichtsoefeningenWe zijn allemaal ooit kind geweest… En hoe was dat?
Hoe ben jij opgevoed, binnen welke sfeer, binnen welke gezinsdynamiek?
En nu je zelf ouder geworden bent, wat geef je door, en hoe doe je dat?
Welke gemakken en ongemakken kom je zoal tegen bij de opvoeding van je kind(eren)?
Hier wil ik aandacht aan besteden m.b.v. het focussen (ergens bij stilstaan op gevoeld en lijfelijk niveau) en het model van deelaspecten; Wij bezitten als mens een Centraal Zelf en verscheidene innerlijke delen van ons, o.a. kindsdelen.