Beste bezoeker,

Vanaf 5 september ben ik verhuisd naar: www.psychosocialetherapie-alkmaar.nl.
Om de week werk ik de maandagnamiddag/avond en de dinsdag in Lhee, bij Dwingeloo.
De praktijk in Alkmaar zet ik op en voort ( Praktijk voor Psychosociale therapie-Alkmaar), naast een B&B aldaar.

Door naar de nieuwe website


Leven in Emotionele Vrijheid

Emotionele Vrijheid Technieken, ook wel EFT genoemd (Emotional Freedom Technique), is in de jaren ‘90 ontwikkeld door Gary Craig, een van de studenten van Dr. Callahan. Na een uitgebreid onderzoek heeft hij 13 van de energiepunten uit EFT gecombineerd tot een eenvoudige methode die door iedereen is toe te passen en geen uitgebreide therapie of ingewikkelde diagnose vereist.

Het is een heel leuke en eenvoudige techniek, die door het stimuleren van de meridiaan punten op gezicht, borst en handen bepaalde negatieve emoties en gedachtepatronen kan afzwakken of doen verdwijnen. Deze negatieve emoties en gedachten veroorzaken onbalans in het lichaam en de eigen energiehuishouding. Door deze techniek worden de linker en rechter hersenhelft gestimuleerd om meer in balans te komen.

Het woord ‘vrijheid’ slaat op het niet langer meegesleept worden door je emoties of gedachten en op een prettige, snelle manier de innerlijke balans weer leren hervinden. Het gaat hier niet om emotieloos te worden, maar om het ‘vrij worden in emoties’. Het zelfvertrouwen en de zelfacceptatie kunnen erdoor worden vergroot.

EVT is effectief bij de behandeling van trauma’s en angsten, maar kan ook werken bij depressie, verslavingen en lichamelijke symptomen zoals pijn en ademhalingsproblemen. De therapeut past EVT toe tijdens een sessie, en leert de cliënt ook hoe hij deze techniek bij zichzelf kan toepassen. Op deze wijze geeft de therapeut de cliënt effectief gereedschap dat thuis kan worden gebruikt.