Biografie

Wilja Westwerhof

Wilja Westerhof g/m Suringar (1959)

Na het HBO Fysiotherapie (1984), raakte ik geïnteresseerd in wat er nog meer is behalve "het mechanische" van de mens. Ik volgde verschillende cursussen (psychosynthese, yoga, feldenkrais, acupressuur, bio-energetica) en koos uiteindelijk voor het volgen van de 4-jarige opleiding Biodynamische psychologie aan het NIBB (1989) (Cora Slieker en Menno de Lange, erkende EABP opleiding) en het behalen van het diploma Biorelease instructor.

Voor zwangerschapsbegeleiding schoolde ik me via de fysiotherapie (Tineke Fransman) en haptonomie (Frans Veldman Sr. en jr., en Kick Zeidner).

Meditatie- en visualisatietechnieken, de kunst van het genezen volgde ik gedurende 5 jaar bij Sita Cornelissen.

Focussen begon in 1994 bij Rene Maas, waarin ik me verder heb bekwaamd via het Focus Centrum Den Haag, en bij Marta Stapert de opleiding tot focusbegeleider en focustrainer heb gevolgd (2001) en de cursus Focussen met kinderen (2003).

Ik volgde vele workshops bij Ann Weiser Cornell (Treasure Maps to the Soul) en leerde het Whole-Body-Focusing kennen via Kevin McEvenue en Paul Huschilt en het Interactieve Focussen via Mary Mc Quire en Janet Klein.

Volgde sinds 2007 2 jaar traumaverwerking bij Somatic Experiencing training van Peter Levine, Larry Heller ( schuld en schaamte, karakterstrukturen), Diane Poole Heller (binding-stijlen), Raja Selvam, EMDR bij Alexander Bund , Rene Veraar (BIVT),John Martinus, (traumahealing).
In 2011-2012 volgde ik de 2 jarige Training Primal Somatic Trauma Therapy bij het Aumm Instituut.(www.aumm.nl).

Therapie en met name zwangerschapsbegeleiding kan desgewenst gecombineerd worden met methoden en technieken vanuit de moderne therapierichtingen, bijv. met regressie, reïncarnatie, imaginatie en diepe ontspanning en tevens EMDR.

Sinds maart 2008 heb ik mijn ECP certificaat behaald en heb dit in 2011 weer laten vervallen wegens voortdurende onduidelijkheden van de NAP ( Ned.Ass.voor Psychotherapeuten).
Vanaf 2003 t/m 2017 ben ik lid van de toelatingscommissie voor nieuwe leden van de NVPA geweest. Vanaf eind 2007 ben ik gecertificeerd HSP-begeleider.

Ik voer sinds 1984 mijn eigen praktijk in het begeleiden van mensen op zoek naar hun eigen waarheid. Ik gebruik voor mijzelf dat wat ik aan anderen hoop door te geven. Ik ben gehuwd en moeder van 2 dochters. Behalve de opleidingen en scholingen die ik heb gevolgd, ben ik mijn eigen weg gegaan en ga die nog steeds.

Ik heb hierin een duidelijk veranderingsproces mogen ervaren. Wat ik heb mogen ontvangen en mij eigen heb mogen maken, wil ik ook graag doorgeven. Ik voel hiervoor grote dankbaarheid.